Element Logic

Världsunik robotlösning hos Apotea

Kundcase och reklamfilm

Herobild element logic

Bakgrund

Ett globalt samarbete med Element Logic

Dragster har arbetat med att kommunicera Element Logics automationslösningar i Sverige sedan 2020 men fick under hösten 2022 förtroendet från Element Logics globala kontor att lyfta en världsunik installation hos Apotea.se.

Apotea.se är Sveriges största nätapotek, med landets mest heltäckande sortiment av receptfria produkter och receptbelagda läkemedel. Företaget, som drivs av den välkände entreprenören Pär Svärdson, satsar stort på att leverera den bästa kundupplevelsen i branschen genom snabba och exakta leveranser.

 
 

Uppdrag

Från koncept till internationell lansering

Dragster fick helhetsuppdraget från Element Logic Group att ta fram koncept, strategi, foto- och filmproduktion samt kommunikation och PR för den internationella lanseringen av Element Logics installation hos Apotea. För att ro projektet i hamn har Dragster samarbetat nära filmbolaget House of Vision samt stillbildsfotograferna Bildn.

 
Herobild Pär Svärdson på Apotea
 
 

Lösning

En medryckande intervjufilm mitt bland robotarna

Under ett par intensiva dagar filmades Apoteas storslagna automationslösning i Morgongåva samtidigt som Apoteas profilerade vd Pär Svärdson intervjuades. Det världsunika i Element Logics installation hos Apotea är att man för första gången i världen har integrerat den unika plockroboten eOperator med en AutoStore-lösning, vilket har skett genom ett internationellt samarbete mellan Apotea.se, Element Logic, AutoStore och RightHand Robotics.

I filmen lyfter vi Element Logics helautomatisering av alla Apoteas lagerprocesser på ett medryckande sätt, där Pär Svärdson spontant berättar om samarbetet och om sina visioner kring projektet – med fokus på automation, lönsamhet och hållbarhet.

 
Drönare ovanför AutoStore
 

Reklamfilm

Plockroboten eOperator visar upp sig i sin rätta miljö

Ett ytterligare uppdrag från Element Logic var att göra en reklamfilm som specifikt lyfter plockroboten eOperator, som hos Apotea integrerats för första gången någonsin i världen med en AutoStore.

Vår ambition var att visa upp en estetiskt attraktiv och övertygande film, där eOperator för första gången visade upp sitt kunnande i en verklig lagermiljö.

 
 

Stillbildsfotografering för framtiden

All produktion dokumenterandes med en stillbildsfotograf för att ge Element Logic en gedigen bildbank att arbeta med i framtida annonsering och PR.

 
 
Autostore överblick
 
Autostore robot
 

Vill du veta mer om projektet
eller har du en liknande utmaning?

Kontaktperson

Emil Gustavsson
Byråledare/Partner
+46 76-628 77 65
emil@dragster.se