Fjäråskupan

För hand för hem

Varumärkesutveckling

Fjäråskupan Fasett

Bakgrund

Fjäråskupan

Fjäråskupan är Sveriges främsta tillverkare av köksfläktar och en riktig framgångssaga. Från ett litet familjeföretag på två personer till egen fabrik med 50 anställda. Vad som skiljer Fjäråskupan från konkurrenterna är att det inte finns någon serieproduktion. Alla kupor görs på beställning och tillverkas för hand. Det ger kunderna enorma möjligheter att påverka utformningen av köksfläktarnas funktion, form och färg.

 
Fjäråskupan Katalog
Fjäråskupan Fläkt
 

Utmaning

Högsta möjliga kvalitet i alla led

I Fjäråskupans produkter finns alltid den senaste och bästa tekniken. Designen är enormt genomarbetad och monteringen minutiös. Det gör förstås att priset blir helt annorlunda än hos kedjebutiker och vitvarujättar. En utmaning är därför att kommunicera vad som ligger bakom prisbilden. Det gäller att nå rätt målgrupp och förklara vad man som kund vinner på den oöverträffade flexibiliteten och kvaliteten.

 
 

Lösning

Visa upp värdet och möjligheterna

Dragster har sen 2010 arbetat med att ge Fjäråskupan den varumärkesposition som företaget har idag. Till exempel har produktguiderna gått från att endast visa upp fläktarna till att förklara arbetet bakom dem. Designerna och plåtmästarna som tillverkar kuporna lyfts fram. Tekniken förklaras och hur fläktarna kan anpassas till varje köks unika förutsättningar och ventilationskanaler. Produkterna visas upp i inspirerande och vackra köksmiljöer som alla har olika stilar. Som ett kvitto på det goda resultatet syns köksfläktar från Fjäråskupan i så gott som alla nummer av svenska inredningsmagasin.

 
Fjäråskupan fabriksbild
Fjäråskupan fabriksbild
 
Fjäråskupan fabriksbild
 

Vill du veta mer om projektet
eller har du en liknande utmaning?

Kontaktperson

Emil Gustavsson
Byråledare/Partner
+46 76-628 77 65
emil@dragster.se