Unifleet

Annonsering för företagsleasing

Digital annonsering

Bakgrund

Företagsleasing av bilar

Unifleet är en komplett tjänst för förtagsleasing av bilar, deras syfte och mål är att ha ett stort utbud av olika fordon samt att hjälpa företag att spara tid från tråkiga administrativa uppgifter inom allt vad gäller företagsfordon genom en erbjuda en helhetslösning till konkurrenskraftiga priser.

 
Bild inifrån en bil för Unifleet
 

Uppdrag

Utmaningen med annonsering för kredittjänst

Att annonsera leasing och kredittjänster är något som går under en specialkategori på vissa digitala plattformar vilket kan innebära att man måste jobbat med begränsade kampanjer, i detta fallet innebar det att vi inte kunde rikta annonsering på Meta till B2B/företag utan behövde hitta en annan lösning.

 
unifleet annons
unifleet annons
 

Lösning

Relevanta intressen hos målgruppen

Eftersom Meta annonseringen innebar ett begränsat urval av målgruppsinriktningar så fick vi tillsammans med kund och befintlig data försöka att hitta ett antal intressen som kunde vara relevanta för vår målgrupp. Under Oktober månad -22 så sjösatte vi de nya kampanjerna, med vår nya målgrupp som sedan ökade försäljningen med 600%.

Unifleet ville även bredda sin synlighet på fler plattformar, som önskemål så ville de synas på Google ads. Med kunden körde vi en kort workshop för att komma fram till lämpliga kampanjer och inriktningar samt att försöka att täcka flera delar av köpresan (SEE – THINK – DO – CARE).

Vi tog fram sökord och gjorde en analys och sjösatte omgående kontot på Google där vi följde best practice enligt Googles krav, detta bidrog till ökad försäljning i betald media samt en ökning med 360% fler besökare till site under första månaden.

För att sedan jobba mer i alla faser av en köpresa så har vi valt Linkedin som vår organiska kanal där vi jobbar i sista fasen av hela tratten (CARE).

 
see think do care tratt
 

Resultat

68%

Ökad försäljning under året.

88%

Fler besökare till hemsidan under året

545%

Högre räckvidd på Facebook

342%

Högre räckvidd på Instagram

 

Vill du veta mer om projektet
eller har du en liknande utmaning?

Kontaktperson