Nordstan

Göteborgs Bäst Klädda

Reklamkampanj

Nordstan_Kampanj

Uppdrag

Kampanj vårmode

Varje vår gör Nordstan en reklamkampanj där målet är att nå ut med butikernas stora utbud av kläder till göteborgare, pendlare och turister. Nordstan vill skapa ett stort intresse för mode och stil, särskilt genom sociala medier och stärka positionen som modecentrum mitt i city.

 
 

Lösning

Tävlingen Göteborgs Bäst Klädda

Med över 30 miljoner besökare per år är Nordstan inte bara Göteborgs i särklass folkligaste plats. Det är också en plats många har åsikter om. Särskilt på sociala medier. Detta utnyttjade vi när vi skapade tävlingen ”Göteborgs Bäst Klädda.” Istället för att låta priset avgöras på en gala med kändisar så bjöd vi in hela Göteborg att få tycka till. Och framförallt, ha chansen att vinna.

 
Nordstan kampanj göteborgs bäst klädda mobil
Nordstan kampanj göteborgs bäst klädda kommentarer
 

Steg ett

Nomineringsfasen

Först gav vi alla chansen att nominera sina vänner. Allt man behövde göra var att tagga sin vän på Nordstans Instagram och skriva en liten motivering om varför hen borde utses till Göteborgs bäst klädda. Under ett par dagar tog hundratals chansen att nominera och överösa sina nära och kära med vackra ord deras stil.

 

 
Nordstan kampanj göteborgs bäst klädda Jury
 

Steg två

Finalister valdes ut och fotades

Bland alla som nominerats valde en modekunnig jury, med etablerade stylister och influencers, ut 4 finalister som fångat deras blickar på ett extra personligt sätt. Snabbt därpå fick finalisterna visa upp sin personliga stil för hela Göteborg då de frontade vårens reklamkampanj för Nordstan.

 
 
Nordstan vepor
 

Steg tre

Finalspelet avgjordes på sociala medier

Sen var det dags för det stora avgörandet, och folket fick sista ordet. Under 72 intensiva timmar pågick omröstningen i Nordstans stories vilket fick en enorm organisk spridning av engagerade fans. Slutligen kunde Birgitta utses som Göteborgs Bäst Klädda 2022. En annan vinnare blev Nordstan, som med en folklig kampanj på riktigt rörde sig sömlöst mellan medieutrymmena och nådde rekordsiffror Nordstan aldrig tidigare sett.

 
organisk spridning nordstan
 
Nordstan kampanj göteborgs bäst klädda 2
Nordstan kampanj göteborgs bäst klädda
 

Resultat

6,4%

Nya följare till Nordstans instagram

57%

Engagement rate

300+

Nominerade göteborgare

 

Vill du veta mer om projektet
eller har du en liknande utmaning?

Kontaktperson

Emil Gustavsson
Byråledare/Partner
+46 76-628 77 65
emil@dragster.se