West Pride

Push For Pride

Kampanj

West Pride Alice Bah

Bakgrund

West Pride

Ett av Göteborgs största och årligen återkommande evenemang är West Pride, en sprakande folkfest i regnbågens alla färger. Dragster var med under de första 10 åren för att etablera vad som då var en ny och ganska vild satsning. Från noll och inget deltog Dragster under ideella former och jobbade upp det omtyckta kultureventet till att bli ett av Göteborgs mest besökta.

 
 

Lösning

Ett mångfacetterat och blommigt varumärke

HBTQ-rörelsen är brokig och färgrik och underbar. Till West Pride gällde det att hitta en grafisk form och ett uttryckssätt som visade på detta stora spektra och som kändes tillgängligt och inbjudande. Samtidigt handlar West Pride om politik, samhällsförändring och att bryta normer. Det kärleksfulla budskapet har en viktig underton, för fortfarande är det långt ifrån accepterat och självklart att få vara och få älska vem hen vill.

 
West Pride Push for pride
West Pride kampanj
 

Nominerade till Svenska Designpriset

Bland de kampanjer som Dragster tog fram för West Pride fanns ”Push for Pride”. Där kunde besökare i Nordstan ta ställning för allas lika värde och med en enkel knapptryckning skriva under en namnlista. Över 10 000 personer skrev under och listan lämnades över till bland annat dåvarande demokratiminister Alice Bah Kuhnke med krav på att svenska politiker ska ta upp HBTQ-personers rättigheter i möte med andra statsmakter. Kampanjen nominerades till Svenska Designpriset.

 

Vill du veta mer om projektet
eller har du en liknande utmaning?

Kontaktperson

Martin Johansson
VD/Creative Director
+46 70-820 23 18
martin@dragster.se