Jeansbolaget

Denim Desire

Varumärkesarbete

Jeansbolager modeller

Bakgrund

En stark kedja med lokal frihet

Jeansbolaget startade 2016 när flera butiksägare bröt sig ur JC för att bilda en ny kedja. De ville ha kvar styrkan i att göra stora gemensamma inköp men utveckla den lokala prägeln och få större frihet i att driva sina egna butiker. Sedan starten har Dragster varit med och utformat varumärket och framförallt skapat modekampanjer varje säsong.

 
 

Uppdrag

Lansera vårmodet från Jeansbolaget

Dragster har som sagt i alla år gjort reklamkampanjer för Jeansbolaget. En utmaning i arbetet var att hitta en gemensam grund som alla butiker kunde använda, samtidigt som de skulle kunna uttrycka sig individuellt. Att kärleken till denim var en väsentlig del i plattformen var given – det låg ju redan i namnet. Just denna gång var uppdraget att lyfta vårens hetaste nyheter som skulle fungera på webb, sociala medier och framförallt affischer runt i de 30-tal butiker.

 
Jeansbolaget_affischer
 

Lösning

Denim Desire

Kampanjen som togs fram kallades för Denim Desire. Det handlade om att vara bekväm i sin egen kropp, i sitt eget skinn och om att tycka om sig själv. Att beundra sig själv. Att vara attraktiv i sina egna ögon. För någon handlar det om de där jeansen med den perfekta passformen över höfterna, för någon annan att alltid känna sig rätt klädd i klassisk denim.

Materialet som togs fram var främst en fotografering som fungerade i alla butikers olika format men även rörligt material för de digitala kanalerna och optimerade längder och format.

 
Jeansbolaget_affisch
Jeansbolaget_mockup
 
Jeansbolaget_kampanj
 
 

Resultat

Det går bättre än någonsin

Det är otroligt roligt att jobba med ett företag som går så bra som Jeansbolaget. Till skillnad från andra kedjor som lider butiksdöd öppnar Jeansbolaget nya butiker över hela landet. Online-försäljning har valts bort till förmån för butiksupplevelse och det har visat sig vara rätt väg. På Dragster fortsätter vi göra kampanjer, sociala medier och butiksmaterial för att driva Jeansbolaget framåt och ser med spänning fram emot fortsättningen. Kommer de bli störst i landet?

 

Vill du veta mer om projektet
eller har du en liknande utmaning?

Kontaktperson

Martin Johansson
VD/Creative Director
+46 70-820 23 18
martin@dragster.se