Trollhättan Energi

Hela stans miljöbolag

Varumärkesarbete

Trollhättan Energi Kampanj

Bakgrund

Trollhättan Energi

Trollhättan Energi ser till att Trollhättan funkar: att det finns vatten i kranen, el i nätet, värme i huset och att soporna återvinns. De ligger också bakom fibernätet, biogasen till stadsbussarna och laddningsstationer för elbilar. Samarbete inleddes 2013 när Dragster vann den första av flera återkommande upphandlingar, och vi är lika glada varje gång förtroendet förnyas.

 
Trollhättan Energi Kampanj
Trollhättan Energi Kampanj
 

Uppdrag

Hur blir sopor spännande?

Vardagens viktigaste saker är också de som många finner mest ointressanta. Det är först när något går fel som betydelsen av vatten, el och avlopp blir uppenbar. Det ville Trollhättan Energi ändra på. Ambitionen är att trollhätteborna ska förstå och känna att Trollhättan Energi höjer deras livskvalitet och hjälper dem leva mer hållbart, samtidigt som de aktivt ska vilja vända sig till Trollhättan Energi även med saker som inte är kommunala, som val av elbolag, inköp av solceller och biogas.

 
Trollhättan Energi Kampanj
 

Lösning

Glimten i ögat och komisk kompass

Utgångspunkten är att göra tjänsterna roliga och intressanta, ofta genom att visa vad som sker ”bakom kulissen”. Språket har en lättsam och humoristisk underton, medarbetarna och deras arbetsuppgifter lyfts fram och förklaras på ett lättillgängligt sätt. Bildmanéret är snyggt och professionellt samtidigt som det är jordnära. Det finns en stark aktiv närvaro på sociala medier och inte minst är den omfattande webben tydlig och användarvänlig. Och allt genomsyras av den lokala prägeln, för det handlar ju om Trollhättans eget miljöbolag.

 
Trollhattan_energi_illustration
Trollhattan_energi_illustration
 

Vill du veta mer om projektet
eller har du en liknande utmaning?

Kontaktperson

Martin Johansson
VD/Creative Director
+46 70-820 23 18
martin@dragster.se