Tukan Förlag

En udda fågel

Varumärkesarbete och webbshop

Tukan-forlag-herobild

Bakgrund

Tukan Förlag

Göteborgs största bokförlag Tukan ville upp några snäpp, både i uttryck och grafisk identitet. Men framförallt ville de starta upp en egen e-handel. Därför tog de kontakt med oss på Dragster. Vi kavlade upp ärmarna och satte igång byggandet av Tukans nya identitet och första egna webbshop.

 
Tukan förlag
 

Lösning

In i djungeln

I e-handelns begynnelse var böcker några av de första produkterna som började säljas. Det var med andra ord en extremt väletablerad e-marknad som Tukan gav sig in i. Men varför göra och se ut som alla andra? Tukans signum är att göra saker på sitt sätt och det lyftes fram även i utformningen av webbshopen och den nya grafiska profilen. Om man säljer färgstarka och originella böcker ska förstås även ens uttryck vara färgstarkt och originellt.

 
Tukan fågel
Tukan roll-up
 
 

Leverans

En ny fjäderdräkt

Dragster levererade en ny webb-anpassad logotyp (med en tukan förstås), en ny grafisk profil där färgerna får ta för sig och en webbshop uppbyggt på ett pedagogiskt, lättillgängligt och underhållande sätt. Till både vår och Tukans glädje började beställningarna att regna in samma dygn som sajten lanserades. Och precis som alltid fortsätter Tukan att utmana förlagsbranschen och gå sin egen väg och vi på Dragster hänger med glädje med.

 
Tukan webb
 

Vill du veta mer om projektet
eller har du en liknande utmaning?

Kontaktperson

Martin Johansson
VD/Creative Director
+46 70-820 23 18
martin@dragster.se